Cargando Eventos

« All Eventos

  • Este evento ha pasado.

Dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona, a Alibri Llibreria [Barcelona]

17 mayo . 18:30 - 20:00

0
Compartidos
Linkedin Pinterest WhatsApp

Célebre Editorial i Alibri Llibreria els convidem a la xerrada i presentació del llibre: Dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona.

Dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona, escrit per María Virginia Matulic Domandzic, Adela Boixadós Porquet, Irene Vicente Zueras,  Paula Abella Castillo i Jordi Caïs Fontanella.

Dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona és el resultat de la investigació realitzada pels grups consolidats de recerca de la Universitat de Barcelona: GRITS (Grup de recerca i innovació docent en Treball social) i GRISA (Grup d’investigació social aplicada) amb la participació de sis entitats (Arrels Fundació, Assís Centre d’Acollida, Associació Lola no estàs sola, Càritas Diocesanade Barcelona, Llar de Pau i Prohabitatge). Aquestes entitats estan vinculades a la Xarxa d’Atenció a Persones sense llar (XAPSLL) de la ciutat Barcelona. La visió androcèntrica que caracteritza l’estudi del sensellarisme oculta la situació de les dones.

Hi ha experiències de sensellarisme femení més enllà de viure al carrer que es vinculen a les situacions de pobresa extrema, aquestes s’associen a l’habitatge informal i a l’infrahabitatge, així com a l’entrada i sortida periòdica de residències socials. Són categories d’exclusió residencial ocultes, de les quals es disposa d’escassa informació qualitativa o quantitativa. I, a causa d’això, les investigacions vinculades al sensellarisme des de la perspectiva de gènere són escasses.

L’objectiu d’aquesta investigació és analitzar les situacions de sense sostre que presenten les dones a la ciutat de Barcelona. Aportant i generant coneixement sobre una realitat complexa que necessita d’un major aprofundiment, tant des de l’àmbit de la investigació com des de les metodologies d’intervenció. Visibilitzar i analitzar les causes i factors que condicionen i determinen els itineraris de les dones en situació de sense llar permet articular estratègies de prevenció adequades i dissenyar polítiques socials més igualitàries i inclusives.

Aquesta investigació s’ha centrat en els itineraris relatats per 35 dones en situació de sense llar vinculades a les entitats participants. A través d’una metodologia qualitativa s’han abordat les següents dimensions: les situacions d’exclusió residencial, els factors estructurals (pobresa, educació, treball), les xarxes de suport, les diverses formes de violència, la salut i l’atenció rebuda per les entitats vinculades. Finalment s’aporten les conclusions i propostes que orienten els principals reptes en l’atenció a les dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona. Aquest estudi pretén contribuir i avançar en la promoció de la igualtat de gènere en les polítiques de cura i d’acompanyament a les persones sense llar, proposant estratègies de col·laboració entre tots els agents implicats.

Aforament limitat, es prega confirmació a info@alibri.es.

Local

Alibri Llibreria
Carrer de Balmes, 26
Barcelona, Barcelona 08007 España
+ Google Map
Teléfono:
933 170 578
Web:
https://www.alibri.es/

Sin comentarios

Dejar una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.